gallery/706152ca4ced68c74da1d6b48165cc97_ssage-voor-moeder-en-kind-1

Onderlinge kindermassage leert kinderen om elkaar op een positieve manier aan te raken: handen die masseren in plaats van handen die slaan. In Zweden maken scholen en kinderdagverblijven er al enkele jaren dagelijks tijd voor. Daar merkt men dat kinderen die elkaar positief aanraken respect voor elkaar ontwikkelen.

Met een verhaal leiden we de kinderen in de groep door een massage over de kleding heen en masseren we de rug, hoofd, armen of handen. Een mooie manier om op speelse wijze grenzen te leren aangeven, aanraking met respect te leren en positieve feedback te leren geven tijdens de massage. De ontvanger van de massage bepaalt hoe de massage verloopt door te zeggen of het bijvoorbeeld harder of zachter moet. Massage brengt rust en ontspanning en helpt het concentratievermogen te verbeteren. 

Voordat de workshop plaatsvindt is er overleg met de groepsleiding. Op die manier kunnen we de workshop goed voorbereiden en helemaal aan laten sluiten op de behoefte van de groep en de leerkracht. Het is mogelijk de workshops op thema te laten aansluiten (emoties, vaderdag of moederdag etc.).

De workshop wordt aangepast naar de leeftijd van de kinderen (onderbouw/middenbouw/bovenbouw). Voor de allerjongsten is er meer aandacht voor aanraak en concentratiespelletjes.

Deze workshop is geschikt voor groepen van een basisschool, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang of andere groepssamenstelling waar professionals werken met kinderen.

Een workshop massage duurt tussen de 30 en 60 minuten. De tijdsduur die we in overleg vastleggen is mede afhankelijk van de leeftijd en/of aandachtsspanne van de groep. 

gallery/De scholen zijn weer begonnen! (3)