gallery/706152ca4ced68c74da1d6b48165cc97_ssage-voor-moeder-en-kind-1

Deze vrolijke schildpad heet Nona. Deze schildpad is vernoemd naar mijn beide kinderen. Zij lieten mij inzien dat ik het roer om moest gooien en niet het jachtige leven moest proberen vol te houden. Ik rende van het ene naar het andere zonder bewust ergens van te genieten. Ik dacht vaak eerst aan een ander of nog erger wat zal de ander van me denken. Heus ik val nog regelmatig terug in mijn oude gewoontes, maar ik zie nu wel in dat het anders moet en dat ik meer mijn hart moet gaan volgen.

De haas en de schildpad is een van de fabels van Aesopus (een Griekse verteller). In de fabel over de haas en de schildpad houden de twee dieren een wedloop. De haas denkt makkelijk te zullen winnen en spant zich totaal niet in. Onderweg denkt hij gerust een dutje te kunnen doen, maar als hij wakker wordt, heeft de schildpad de finish al bereikt. Zo verliest de haas toch de wedstrijd. De moraal van het verhaal is dat hardlopers doodlopers zijn en dat langzaam-maar-zeker-werk tot goede resultaten leidt. Zodoende staat de schildpad symbool voor mijn praktijk

gallery/attachments-Image-Speulenderwijs-2_1
gallery/De scholen zijn weer begonnen! (3)